Delen:

Air France zal later deze week de vluchten van Parijs-Charles de Gaulle naar Tel Aviv hervatten, met drie wekelijkse vluchten op woensdag, donderdag en zondag, beginnend op 24 januari.

Photo by Miguel Ángel Sanz on Unsplash

De meerderheid van de Europese luchtvaartmaatschappijen had hun vluchten naar Israël geannuleerd vanwege het uitbreken van de oorlog begin oktober. Air France volgt nu het voorbeeld van de Lufthansa Group, die haar vluchten sinds 8 januari heeft hervat. Echter, de vluchten van KLM blijven voorlopig geannuleerd.

In een verklaring benadrukte Air France dat de veiligheid van passagiers en bemanning haar “absolute prioriteit” blijft. De luchtvaartmaatschappij blijft de geopolitieke situatie in de betrokken gebieden voortdurend volgen om het hoogste niveau van vluchtveiligheid te waarborgen.

Wizz Air plant naar verwachting de hervatting van vluchten vanaf de luchthaven Londen Luton naar Tel Aviv vanaf 1 maart. Daarnaast zal de maatschappij ook de diensten naar Ben Gurion hervatten vanuit Boedapest, Boekarest, Sofia, Krakau en Rome Fiumicino.

Op dit moment heeft British Airways haar vluchten van het Verenigd Koninkrijk naar Tel Aviv geannuleerd tot en met 30 maart. Ook blijven de diensten van Virgin Atlantic naar Israël en de vluchten van Ryanair vanaf diverse Europese luchthavens naar Tel Aviv geannuleerd tot 30 maart.