Delen:

Overweegt u een onvergetelijke, maar betaalbare Europese vakantie te plannen? Of u nu de middeleeuwse kastelen van Polen wilt bezoeken of genieten van de schoonheid van de Egeïsche Zee, het is allemaal mogelijk. Een vakantie binnen Europa hoeft niet duur te zijn. Hier heb ik de meest vijf budgetvriendelijke landen op een rijtje gezet.

Albanië

Het trekt bezoekers aan met zijn ongerepte stranden, die net als die van de bekendere buurlanden Griekenland en Italië even mooi zijn. In Albanië kun je hetzelfde genieten maar dan tegen een veel goedkopere prijs.

De gemiddelde prijs van een hotelkamer is slechts €45 euro, terwijl een 5-sterrenkamer gemiddeld maar €75 per nacht kost.

De kosten van levensonderhoud zijn hier ook zeer redelijk, een biertje voor €2, een cappuccino of latte voor slechts €1,38, en een maaltijd in een goedkoop restaurant die ongeveer €6,50 bedraagt.

Het is geen verrassing dat deze bestemming in Oost-Europa bevindt. waar alles veel goedkoper is.

Polen

Polen herbergt adembenemend mooie natuur. Vooral in de bergen en bossen. Maar het land is vooral trots op zijn oudste oerbos van Europa.

Stad Warschau is werkelijk schatkamer als je houdt van oude architectuur. Maar het zit ook vol met culturele bezienswaardigheden.

Het land staat bekend om betaalbaarheid. Een kopje koffie in een café kost tussen de € 1,50 en € 3,00, terwijl een lunch in een restaurant tussen de € 3 en € 6 ligt.

De gemiddelde prijs van een middenklasse hotelkamer bedraagt € 50 per nacht.

Voor de goedkoopste kun je terecht vanaf € 18 per nacht en waar de duurste 5-sterrenhotels rond de € 367 per nacht kosten. Polen biedt een scala aan accommodaties en is dus voor ieder wat wils.

Letland

Als je op zoek bent naar een betaalbare tussenuit in Letland, kost een fles water ongeveer €0,50, terwijl een biertje ongeveer €2 kost. Voor een maaltijd kun je rekenen op ongeveer €21 voor twee personen.

Wat overnachting betreft, is de gemiddelde prijs voor een nacht in een middenklasse hotelkamer €60. Voor toeristen met een beperkt budget zijn de voordeligste 2- en 3-sterrenhotels ook beschikbaar vanaf €28 per nacht. Ook dit land biedt verschillende opties om in verschillende prijsklasse een overnachting te vinden.

Hongarije

Hongarije, beschouwd als een van de grootste landen van Europa heeft vooral in de hoofdstad Boedapest veel te bieden. Het beschikt over vele sierlijke historische gebouwen met gotische stijl.

Overnachtingen tijdens het laagseizoen kunnen tot 50% goedkoper zijn dan tijdens het hoogseizoen. Het is dus zeer seizoen afhankelijk met aantrekkelijke stunt prijzen.

Een gemiddelde hotelprijs in Hongarije is ook redelijk, reken maar op zo’n €58 per nacht. Voor een luxe standaard hotelkamer ben je gemiddeld €100 kwijt.

Voor ongeveer €9 kun je genieten voor een maaltijd, en een kopje koffie kost ongeveer €1,40.

Roemenië

Roemenië is een land van ongelooflijke diversiteit. Hier kun je genieten van met sneeuw bedekte bergen. Maar vergeet ook niet de prachtige stranden van de Zwarte Zee.

Het land beschikt over schitterende erfgoedlocaties en staat bekend om zijn gastvrije en vriendelijke houding.

Wat accommodatie betreft, is de gemiddelde prijs voor een hotelkamer €47. Voor reizigers met een beperkt budget is de gemiddelde prijs van een budgethotelkamer €32.

Dit land biedt dus werkelijk kwalitatieve overnachtingen tegen een fractie van de prijs in vergelijking met andere West-Europese landen. Hetzelfde geldt voor uit eten gaan.