Delen:

Er is niets vervelender dan je koffer kwijt te raken of beroofd te worden tijdens een vakantie naar het buitenland.

Een beveiligingsexpert heeft eerder eens benadrukt dat vakantiegangers ten koste van alles moeten vermijden om met een anderekleur koffer te reizen, aangezien die meer opvallen en aantrekkelijk zijn voor dieven.

Photo by Benjamin R. on Unsplash

Maar een reisexpert Johnny Jet beweerd juist op zijn reisblog dat passagiers een zwarte koffer moeten vermijden. Waarom is dat?

Een bagage-executive vertelde Johnny dat een zwarte koffer “het meest voorkomende type koffer ter wereld is” en daarom ook het vaakst verloren gaat op een luchthaven.

Hij legde uit: “In de bagage-industrie is het type 22HW een standaardtype tas en als je koffer spoorloos is, wil je niet dat het de zwarte is, maar de groene.”

Een Duitse luchthaven adviseerde ook onlangs dat reizigers meer moeten kiezen voor een ander kleur koffer om vertragingen te voorkomen: “Veel mensen reizen met zwarte koffers op wielen, wat het erg moeilijk maakt bij wie die hoort”

Mocht je toch met een zwarte koffer gaan reizen, wordt aangeraden een identificatiebandje eraan te maken of een Apple AirTag of Samsung SmartTag, zodat je eigen koffer ook kunt volgen.

Echter zei beveiligingsexpert Shahzad Ali dat voor voorkomen van diefstal een zwarte koffer wel weer de beste optie is.

Hij zegt: “Omdat een koffer met moderne kleurtje meer opvalt, is het ook weer meer in trek bij dieven. Het beste is om een meer alledaagse koffer te kiezen of die wat versleten is om vooral niet teveel op te vallen.”

Dus, als je wilt voorkomen dat je op vakantie wordt beroofd, kies dan geen koffer met een opvallende kleur, maar een zwarte. Maar als je wilt voorkomen dat je bagage verloren gaat op een luchthaven, dan kun je weer beter kiezen voor een koffer met een kleurtje en geen zwarte koffer.”

Handige tips om te voorkomen dat een luchtvaartmaatschappij je koffer kwijtraakt:

  • Reis alleen met handbagage.
  • Kies voor een NONSTOP vlucht, zonder overstap. “Hoe meer je moet overstappen, hoe groter de kans dat je koffer kwijt raakt.”
  • Maak iets op je koffer als herkenning voor jezelf.
  • Maak een foto van je bagage, “zodat een medewerker van gevonden voorwerpen kunt laten zien hoe die eruit ziet, voor het geval dat je koffer spoorloos is.”
  • Controleer ook goed de bagagelabel of de vluchtnummer en luchthavencode juist is en gebruik een tag zodat je het zelf kunt volgen.