Delen:

Pas op als je van plan bent naar de Bahama’s te gaan, ook op een cruise. De VS heeft namelijk een waarschuwing uitgegeven voor vakantiegangers die het eiland bezoeken. De hoofdstad heeft sinds het begin van 2024 al 18 moorden gemeld.

Photo by Fernando Jorge on Unsplash

De Amerikaanse ambassade in Nassau waarschuwt: “Wees op de hoogte dat er sinds het begin van 2024 18 moorden in Nassau hebben plaatsgevonden, zelfs overdag. Reden is bendegeweld die het eiland teisteren

De Bahama’s staan nu op de ‘Verhoogde Waakzaamheid’-lijst van de VS. De waarschuwing zegt ook dat gewelddadige criminaliteit, zoals inbraken, en gewapende overvallen, zowel in toeristische als niet-toeristische gebieden voorkomt.

Als je van plan bent een overtocht te maken, wees ook voorzichtig. Want sommige schepen zijn mogelijk ook slecht onderhouden, waarschuwt de VS. Dit geldt vooral voor cruise-passagiers die vaak deelnemen aan boottochten en watersporten tijdens hun bezoek aan de eiland.

Hou ook altijd het weer en de scheepvaartwaarschuwingen in de gaten als je van plan bent wateractiviteiten te doen. In december werd een vrouwelijke toerist gedood door een haai tijdens het paddleboarden in de buurt van de hoofdstad, volgens een rapport van Associated Press.

Let op om niet buiten de belangrijkste toeristengebieden en stranden te wandelen. Vermijd onverlichte gebieden en reis na de zonsondergang in groepen. Als er een overval plaatsvindt, verzet je dan niet, omdat overvallers mogelijk verborgen wapens hebben. Wees veilig!