Delen:

Reizen nemen sinds vorige jaar weer helemaal toe. Binnen Europa zijn er twee eilandparadijzen waar toerisme helemaal is toegenomen.

Wij het over Malta en Cyprus. Deze landen registreerden beide een groei van meer dan 20% in het aantal overnachtingen in 2023. wat de populariteit van deze gebieden onder toeristen bevestigt.

Dus, waarom doen deze twee landen het zo goed het afgelopen jaar? En zal dit zich verder voortzetten in 2024? Hier zijn een paar redenen waarom we denken dat dit het geval zal zijn…

Veel zon

Een van de eerste en meest voor de hand liggende redenen waarom zowel Cyprus als Malta enorm populair zijn bij vakantiegangers, is het geweldige klimaat dat beide eilanden te bieden hebben.

Cyprus bevindt zich in het uiterste oosten van de Middellandse Zee, net ten zuiden van de indrukwekkende Turkse Turkooiskust. Hier kun je genieten van lange, hete zomers met minimaal neerslag. Zelfs in de winter is Cyprus relatief mild, met temperaturen van gemiddeld 15 graden en met constante heldere en zonnige dagen.

Malta ligt in het centrale deel van de Middellandse Zee, vlak voor de zuidkust van Sicilië in Italië, en pronkt met meer dan 3.000 uur zonneschijn per jaar.

Beide eilanden zijn prachtige strandbestemmingen met eersteklas hotels en resorts. Enkele van de meest adembenemende zijn Ghajn Tuffieha Bay op Malta en Pissouri Beach op Cyprus.

Interessante Bezienswaardigheden en Cultuur

Op Malta vind je oude geschiedenis en megalithische tempels in landelijke gebieden, terwijl de hoofdstad, Valletta, koninklijke paleizen, indrukwekkende kathedralen en schilderachtige geplaveide straatjes biedt die het gevoel geven alsof je tegelijkertijd in Europa, Azië en Afrika bent.

Op Cyprus zijn er nog meer indrukwekkende archeologische sites, zoals de Koningsgraven in Paphos en het Kasteel van St. Hilarion in het noorden van het eiland.

Een perfecte reis voor alle seizoenen

Hoewel de zomer een goede tijd is om beide landen te bezoeken, staan ze bekend om hun zeer warme weer en toeristische drukte in de belangrijkste badplaatsen.

Plaatsen zoals Paphos op Cyprus kunnen vooral overweldigd worden door toeristen tijdens het hoogseizoen midden in de zomer.

Echter, vanwege hun aangename klimaat is er de hele jaar door zonneschijn. Beide locaties zijn zeker ook geschikt om te bezoeken in het laagseizoen of zelfs buiten het seizoen.

Verblijven met een budget

Het kan vrij duur zijn om in de meest luxueuze all-inclusive resorts op Malta en Cyprus te verblijven. maar er zijn ook mogelijkheden om beide landen met een kleinere budget te verkennen.

Malta is absoluut de goedkopere van de twee landen. met de laatste gegevens van Lonely Planet die schatten dat je een eenvoudige hotelkamer kunt krijgen voor ongeveer €65 per nacht. Ook het openbare vervoer is goedkoop. Reken daar ongeveer op €1,70 per rit.

Cyprus is iets duurder, maar je kunt nog steeds hotels of Airbnb’s krijgen voor ongeveer €90 per nacht. Uiteten in een restaurant zul je ongeveer uitkomen voor twee-persoons op

Cyprus is iets duurder, maar je kunt nog steeds hotels of Airbnb’s krijgen voor ongeveer €90 per nacht.