Delen:

Bij de luchthaven van Cancun en bij hotels worden veel mensen opgelicht door lokale bewoners die zich voordoen alsof ze taxichauffeurs zijn en te veel geld vragen of in zeldzame gevallen soms zelfs beroven.

Photo by Maxwell Ridgeway on Unsplash

Illegale taxi’s zijn een probleem in het land. Er zouden honderden van dit soort taxi’s rondrijden in de stad. Deze oplichters zijn vooral actief op de internationale luchthaven van Cancun maar ook buiten hotels.

Er zouden ongeveer 900 van deze illegale taxi’s in en rond de stad actief zijn. Vooral toeristen uit Noord-Amerika, die het land bezoeken, vallen vaak voor deze praktijken.

De Cancun Sun meldt dat omdat lokale autoriteiten deze taxi’s niet controleren, niemand weet of de chauffeurs wel verzekerd zijn, in wat voor staat hun auto’s verkeren of de chauffeur een strafblad heeft.

Als je wilt weten of een taxi legaal is, kijk dan of het registratienummer van het voertuig zichtbaar is en controleer of de taxichauffeur een taxi legitimatie kan tonen. Deze kunnen weliswaar worden nagemaakt, maar als deze ontbreken is dat al een waarschuwing iets niet in de haak is.

De Cancun Sun meldt ook dat hoewel het niet vaak gebeurt, er een risico is dat toeristen kunnen worden beroofd. Maar het grootste probleem is dat toeristen vaak te veel betalen voor hun rit.

Het beste advies is om vooraf een transfer te regelen of alvast bij Cancun International te boeken. Op deze manier hoef je bij aankomst vaak ook niet te wachten op een taxi. Wees dus gewoon goed voorbereid.