Delen:

The World Expo 2025 zal gehouden worden in Osaka, Japan. De stad hoopt op bezoekers uit de hele wereld en verwacht veel binnenlandse bezoekers aan te trekken. Expo 2025 zal geopend zijn van 13 april tot 13 oktober 2025. Dit is wat je kunt verwachten:

Diverse Culinaire Aangelegenheden: Als de streetfood hoofdstad van Japan zal Osaka tijdens The World Expo ongetwijfeld een breed scala aan heerlijke street food gaan aanbieden. Van takoyaki (octopusballen) tot okonomiyaki (hartige pannenkoeken), kunnen bezoekers genieten van verschillende lokale en internationale smaken.

Culturele Tentoonstellingen: De Wereldtentoonstelling is een wereldwijd evenement waar landen hun prestaties en innovaties presenteren. Verwacht traditionele optredens, kunsttentoonstellingen en exposities die het rijke culturele erfgoed van Japan benadrukken. Osaka, met zijn levendige culturele scene, zal waarschijnlijk een unieke en meeslepende ervaring bieden.

Innovaties en Technologie: Japan staat bekend om zijn vooruitgang op het gebied van technologie en The World Expo is een uitstekende gelegenheid om de nieuwste innovaties te laten zien. Je kunt hier tentoonstellingen en demonstraties verwachten met geavanceerde technologie zoals robotica maar ook duurzame oplossingen.

Architectonische Wonderen: Osaka bouwt vaak iets indrukwekkends wanneer het land iets organiseerd. De stad zal waarschijnlijk getuige zijn van architectonische wonderen die modern design combineren met traditionele Japanse elementen, wat een verbluffende achtergrond voor het evenement zal bieden.

Internationale Deelname: De Wereldtentoonstelling is een bijeenkomst van vele landen. Bezoekers kunnen een echte wereldervaring beleven. Landen van over de hele wereld zullen deelnemen en hun prestaties presenteren op het gebied van wetenschap, technologie en cultuur.

Culturele Uitwisseling: De Expo moedigt culturele uitwisseling tussen landen aan. Bezoekers krijgen de kans om in contact te komen met mensen uit diverse achtergronden, wat begrip en waardering voor verschillende culturen zal versterkten.

Samengevat belooft The World Expo 2025 in Osaka een spectaculair evenement te worden. Waarbij het beste van de Japanse cultuur, keuken en innovatie samenkomen met een wereldwijde tentoonstelling van prestaties van over de hele wereld.

Nederland en Japan vieren in 2025 425 jaar van samenwerken

Japan is een belangrijke handelspartner voor Nederland en de twee landen hebben speciale historische banden. In de 17e en 18e eeuw was Nederland het enige Europese land dat rechtstreeks mocht handelen met Japan. In 2025, het jaar waarin Expo Osaka zal plaatsvinden, zullen we 425 jaar van samenwerking te vieren.

Japan is een van de grootste economieën ter wereld. In 2021 exporteerde Nederland goederen ter waarde van €4,3 miljard naar Japan. Kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen liggen voornamelijk in agrofood en tuinbouw, life sciences en gezondheid, de energietransitie, duurzaamheid, de creatieve industrie en digitalisering/high tech. Meer dan 600 Japanse bedrijven hebben gezamenlijk meer dan 800 vestigingen in Nederland.

Japan is ook een focusland voor internationale culturele samenwerking. Het heeft een lange culturele traditie, waarin erfgoed, kunst en ambachten intrinsieke waarde hebben. Maar de relatie tussen de twee landen wordt niet alleen gekenmerkt door hun historische banden, maar ook door het interesse van Japan in de innovatieve aanpak van Nederland van belangrijke kwesties zoals vergrijzing, verstedelijking, duurzaamheid en sociale inclusie. Uitwisselingen en initiatieven op het gebied van kunst, cultuur, sport en sociale activiteiten worden dan ook aangemoedigd.

Nederland wil tijdens Expo 2025 Osaka een platform bieden om verschillende perspectieven en expertise samen te brengen en gezamenlijke oplossingen te bedenken.