Delen:

Ryanair breidt haar activiteiten en diensten verder uit in Italië. Er zijn nu al 17 nieuwe vliegroutes bij gekomen en met een nieuwe hub op de luchthaven van Triëst, wat in noordoosten van het land ligt.

Photo by Portuguese Gravity on Unsplash

Voordat het zomerseizoen van 2024 van start gaat zal de low-cost vliegmaatschappij ook zeven nieuwe routes toevoegen vanaf Rome Fiumicino (naar Dubrovnik, Gdansk, Göteborg, Lissabon, Malta, Parijs en Riga). Het totale aantal bestemmingen zal dan op 82 uitkomen. Hiermee verwacht Ryanair dat het luchtverkeer op haar hub in Fiumicino met 15 procent zal toenemen en met tot 11 miljoen passagiers per jaar.

Ook zullen er tien extra nieuwe vliegroutes worden toegevoegd vanuit Milaan, met vijf routes vanaf de luchthaven Malpensa (naar Athene, Boedapest, Parijs, Marrakech en Tallinn) en vijf vanaf de luchthaven in Bergamo (naar Beni Mellal, Castellón, Dubrovnik, Sarajevo en Skiathos).

In totaal zal de luchtvaartmaatschappij 150 routes vanuit Milaan gaan exploiteren met 31 Boeing 737-vliegtuigen en waar het vliegverkeer naar verwachting jaar-op-jaar met 14 procent zal toenemen tot 20 miljoen passagiers.

De maatschappij kondigde ook plannen aan om een nieuwe vliegbasis te openen op de luchthaven van Triëst vanaf april 2024. waar het na een investering van $100 miljoen in een nieuw Boeing 737-8200-vliegtuig vijf nieuwe routes zal bij krijgen naar Berlijn, Brindisi, Krakau, Parijs en Sevilla.

Deze investering zal naar verwachting het verkeer van Ryanair op de luchthaven met 50 procent doen verhogen tot 750.000 jaarlijkse passagiers en vliegverbindingen zal gaan bieden naar de regio Friuli Venezia Giulia (FVG) in Italië via in totaal 16 routes. Maar deze stap volgt pas na de beslissing van de regionale overheid van FVG om de gemeentelijke toeslag (gelijk aan €6,5 voor elke vertrekkende passagier), die momenteel wordt opgelegd in Italiaanse luchthavens van andere regio’s, af te schaffen.

Marco Consalvo, CEO van de luchthaven van Triëst, zei: “De nieuwe Ryanair-basis zal een gunstig effect hebben op de economie van de regio in termen van groei van de werkgelegenheid, de bevordering van de toegankelijkheid van de regio en het vergroten van het toerisme.”

Na deze investeringen in infrastructuur en een uitgebreid vliegschema in de zomerseizoen versterkt Ryanair haar dominante marktpositie in Italië verder, met 18 vliegbassises verspreid over het land.