Delen:

ontdek deze geweldige bestemming in afrika voor een Safari Kenia.

Deze prachtige land is uitgeroepen tot de beste plek ter wereld om te bezoeken in 2024. Het land staat vooral bekend als een safari bestemming wat veel dierenliefhebbers over de wereld aantrekt. Met daarbij adembenemende mooie uitzichten wat Kenia te bieden heeft.

Kom naar de wildernisgebied van Maasai Mara. Het is de thuisbasis van veel verschillende dieren, waaronder leeuwen, olifanten, giraffen, nijlpaarden en zebra’s.

Photo by Sourish Trivedy on Unsplash

Normaal gesproken kon je hier alleen safaritochten maken met een 4×4 voortuig, maar tegenwoordig kan het ook te paard. Omdat dit lang niet zo storend is voor de dieren die daar in hun eigen leefomgeving leven.

Naast de safaritochten moet je zeker ook de regio Samburu bezoeken. Hier ontmoet je inheemse groepen die in groepen leven in lemen hutten en verwelkomen graag toeristen om hun manier van leven te laten ervaren.

Photo by Ian Macharia on Unsplash

Verder zijn in Kenia talloze wandelroutes te vinden, met bossen en bergen om te verkennen. Voor accommodatie kun je kiezen voor safari logés of meer budgetvriendelijke opties.

Voor wie hoopt eens Kenia te gaan bezoeken hebben alle vluchten altijd één tussenstop in Nairobi. Maar er zijn ook genoeg vakantieaanbieders te vinden die een all-inclusive vakantie aanbieden met vervoer en safari pakketten.

Wanneer je op safari wilt gaan kun je het beste bezoeken tussen juni en oktober. maar voor wie meer wil gaan duiken of snorkelen is tussen oktober en maart beste tijd naartoe te gaan.

Kenia is over het algemeen een veilig land met voldoende politie en strenge veiligheidscontroles. Maar wel wordt altijd gezegd op je hoede te zijn voor dieven.

Photo by Amani Nation on Unsplash

Als laatste is het advies om een 10 daagse trip te doen zodat alles kunt ontdekken wat Kenia te bieden heeft. Van een paar dagen in de wildernis tot genieten van de prachtige stranden en cultuur.