Delen:

Maak adembenemende mooie reis dat bij velen op de bucketlist staat, namelijk een roadtrip langs ‘The Great Ocean Road in Australië’.

Photo by Weyne Yew on Unsplash

Volgens onderzoek van Compare the Market wordt deze plek aan de Great Ocean maandelijks door ongeveer 60.000 toeristen bezocht. Deze plek is dus heel bekend vanwege zijn status als een van ‘s werelds mooiste roadtrips.

Om de gehele route te rijden, ben je zo’n negen uur onderweg. Vele ervaren reizigers raden aan om hier drie dagen voor uit te trekken voor deze plek in Australië. Je ziet hier stranden tot natuurwonderen en ongelooflijk mooie landschappen.

Photo by Wee Ping Khoo on Unsplash

Een van de hoogtepunten van deze reis is de Twaalf Apostelen. Deze prachtige kalkstenen wonderen rijzen op uit het water. Er zijn jammer genoeg momenteel nog maar acht van deze Apostelen over, dus wacht niet te lang als je zin hebt in zo’n magische reis.

Photo by Arthur Hinton on Unsplash

Ook het Great Otway National Park is de moeite waard om te bezoeken. Je vindt hier meerdere wandelgebieden door onder andere het regenwoud, langs watervallen en stranden in dit park.

Het is echt onmogelijk om niet te stoppen op deze reis, want het zijn de meest prachtige magische plekken van Australië en waar zoveel te zien is.

Voor surfen kun je stoppen bij Bells Beach, terwijl tegelijkertijd het brede zandstrand van Lorne een perfecte moment is voor een wandeling.

Port Campbell is vooral een kleine baai, maar wel veilig genoeg om heerlijk te zwemmen en af te koelen na een lange rit.