Delen:

Op de drukste luchthavens van Spanje wordt de beveiliging loop van het jaar versoepeld door nieuwe technologie wat uiteindelijk tot een verbeterde doorstroming zal leiden.

Photo by White Field Photo on Unsplash

Vakantiegangers die in 2024 naar Spanje vliegen, zullen een grote verandering opmerken bij de beveiliging van de Spaanse luchthavens. Drie drukste luchthavens in Spanje gaan gebruikmaken van een nieuwe technologie.

Zodra de nieuwe technologie gereed is, hoeven toeristen bij de beveiliging geen vloeistoffen of elektronica meer uit hun handbagage te halen. Dankzij een nieuwe apparatuur dat wordt geïnstalleerd op de luchthavens van Madrid, Barcelona en Palma de Mallorca kunnen reizigers dan sneller doorlopen.

Spanje is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Voor wie gebruik gaan maken van de luchthavens Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Josep Tarradellas Barcelona-El Prat en Palma de Mallorca kunnen dan rekenen op een betere doorstroming.

Luchthavenexploitant Aena hoopt dat de nieuwe apparatuur de wachtrijen zal verminderen en de wachttijden tijdens het drukke zomerseizoen zal versnellen.

Spaanse persbureaus zeggen dat het systeem ergens dit jaar klaar zal zijn, maar een precieze datum is nog niet gegeven.

De directeur van de luchthaven van Palma op Mallorca, Tomás Melgar, zei in 2022: “De luchthaven zal worden uitgerust met modernere technologie op het gebied van veiligheid en kwaliteit, wat betekent dat passagiers geen voorwerpen meer uit hun handbagage hoeven te halen, waaronder vloeistoffen of elektronische apparaten, zoals computers.”

Experts van Sgmlegalspain leggen uit: “Al deze veranderingen zijn te danken aan nieuwe 3D-scanners en verbeterde röntgentechnologie, die alles in je tas nauwkeurig en gedetailleerder kunnen detecteren. Ook worden deze nieuwe technologie momenteel over de hele wereld uitgerold.

“Naast de afschaffing van de beperking van vloeistoffen door de nieuwe scanners, bereidt AENA zich ook voor op verbeteringen in de controle van grotere bagage, de automatisering van het handbagagebeheer en het inzetten van nieuwe biometrische controlesystemen.”