Delen:

Toeristen worden gewaarschuwd voor gezondheidsrisico’s in landen met beperkte zorg.

Photo by Camille Minouflet on Unsplash

Ziek worden tijdens vakanties is nooit prettig, vooral in landen waar de medische voorzieningen mogelijk tekortschieten. Dit komt relatief vaak voor en enkele landen met het hoogste risico op infecties zijn onder andere Egypte, Sri Lanka, Cambodja, India, Mexico, de Dominicaanse Republiek en Cuba. Deze bestemmingen hebben vooral beperkte zorg bij nood.

Zowel Egypte als Mexico zijn populaire bestemmingen, vooral bij vakantiegangers die de voorkeur geven aan resorts aan het strand. Hoewel kwalitatieve gezondheidszorg beschikbaar is in deze landen, kunnen de de zorg buiten grote toeristische steden beperkt zijn in hun basisvoorzieningen zoals apparatuur en medicijnen. Over het algemeen is de gezondheidszorg in deze landen goed, maar dit geldt niet altijd voor meer afgelegen gebieden.

Photo by Anna Sullivan on Unsplash

Indien toeristen ziek worden, is het raadzaam om hun reisorganisatie om medische hulp te vragen.

Medische zorg in hotel vaak duurder

Het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Egypte benadrukt dat sommige hotel artsen mogelijk te veel rekenen voor behandelingen en medicijnen. Toeristen worden aangemoedigd om hun rekening zorgvuldig te controleren op te hoge kosten. Apotheken buiten hotels vragen vaak medicijnen tegen lagere prijzen aan.

In Mexico bestaan gezondheidsrisico’s zoals het zikavirus, chikungunyavirus en denguekoorts. Toeristen wordt geadviseerd om alleen gekookt of gebotteld water te drinken en ijs in drankjes te vermijden.

Het is altijd verstandig om voorafgaand aan het kiezen van een restaurant de recensies van hotels te lezen met betrekking tot voedsel- en drinkvoorzieningen. Voorkomen is beter dan genezen.