Delen:

Een schitterend eiland in Frankrijk wordt beschouwd als een van de best bewaarde geheimen van het land.

Alhoewel Frankrijk de belangrijkste toeristische bestemming ter wereld is. Heeft het land recentelijk een campagne gelanceerd om toeristen meer te ontmoedigen om minder naar bekende delen van het land te gaan vanwege de massa-drukte. Maar gelukkig is er nog een mooi Frans eiland dat maar door weinigen wordt bezocht.

Het reisexpertteam van Home2Go heeft, op basis van zoekgegevens, een van de best bewaarde geheimen van Frankrijk ontdekt. Île de Noirmoutier, een eiland in de Golf van Biskaje, lijkt een bestemming te zijn die voornamelijk alleen bekend staat bij Fransen.

Het charmante getijdeneiland in de Vendee staat bekend om de Passage du Gois, de prachtige stranden en kliffen van Bois de la Chaise, en schilderachtige dorpjes zoals Le Vieil.”

Île de Noirmoutier, ook wel bekend als het ‘eiland van de Mimosas’, kun je het gehele jaar door genieten van een mild klimaat.

Het eiland trekt vooral bezoekers vanwege zijn adembenemende schoonheid, gekenmerkt door bossen en stranden. Met meer dan 50 km aan wandelpaden biedt het eiland uitgebreide mogelijkheden voor natuurliefhebbers, terwijl ook de uitgestrekte zandstranden perfect zijn voor ontspanning in de zomer.

Ook staat het gebied bekend om schelpdierwinning, en kinderen kunnen zoeken naar oesters, alikruiken en mosselen op het strand. Hoewel het mogelijk is om op het eiland te verblijven, is Noirmoutier ook toegankelijk voor een dagtocht vanuit Nantes, op anderhalf uur rijden. Het eiland ligt op vijf uur rijden van Parijs.