Delen:

Beter bekend als het kleine Parijs van Oost-Europa, is Boekarest dé hotspot voor een goedkope stedentrip, vooral nu Valentijnsdag voor de deur staat.

Photo by Nicole Baster on Unsplash

Het team van vliegmaatschappij Wizz Air tipt deze stad als een betaalbare Europese bestemming voor wie op zoek is naar een budgetvlucht.

Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, krijgt de bijnaam “Kleine Parijs van het Oosten” vanwege de duidelijke Franse invloeden in de architectuur.

Dit zegt een Wizz Air-woordvoerder: “Ook al denk je misschien niet meteen aan Roemenië voor een romantisch uitje, Boekarest heeft meer te bieden dan je denkt.

“Ontdekt zeker het schilderachtige Suter Palace. En als je je Valentijn echt wilt verwennen, mag je de SPA niet missen. Betaalbaar en luxe tot de max!

Stellen moeten dan zeker een kijkje nemen bij de bekende Therma Spa van Boekarest. Daar zijn sauna’s, zwembaden, glijbanen en een indoor botanische tuin te vinden.

Photo by Adrian Dascal on Unsplash

De oude stad van Boekarest is ook super leuk met veel bars, restaurants en cafés om te verkennen.

De best beoordeelde bezienswaardigheid van Boekarest is volgens Tripadvisor het Stavropoleos-klooster, wat gebouwd is in 1724.

En als laatste wat je niet moet missen is om wat lokale lekkernijen te proeven zoals gevulde koolrolletjes of Roemeense worst. Eetsmakelijk!”