Delen:

Met heerlijke temperaturen, gouden stranden en Spaanse lekkernijen voor de fijnproevers, is Valencia dé perfecte plek voor een geweldige fietsvakantie.

In 2024 werd Valencia bekroond als de groenste hoofdstad van Europa en mensen komen hier om te genieten van al het moois dat deze mediterrane bestemming te bieden heeft.

De titel van de groenste hoofdstad is niet alleen een eer maar ook een uitnodigend om Valencia op een milieubewuste manier te ontdekken. De stad beschikt over een uitgebreid fietsnetwerk om in fietsvrijheid de omgeving kunt verkennen, te beginnen bij het prachtige historische centrum.

Hoe je Valencia per fiets kunt ontdekken


Een fietstocht door de groene longen van de stad brengt je langs het historische centrum, het strand, El Cabañal en uiteindelijk naar La Albufera.

Valencia is werkelijk een prachtige stad om naartoe te gaan. Het behoort ook nog eens tot de top als een van de beste wereldsteden ter wereld. Verwachting is dat Valencia in 2024 alleen maar populairder zal worden,” aldus Núria Montes, wethouder van Toerisme.

Dit is wat je kunt ontdekken tijdens je fietstocht

Turia River Park wordt door de lokale bevolking beschouwd als het Central Park. Dit is de beste plek om te beginnen. Met meer dan 10 kilometer aan fietspaden neemt dit groene paradijs je mee door het hart van de stad, langs parken, tuinen en recreatiegebieden. Volg de Turia-rivier verder en je komt uit bij de futuristische Stad van Kunsten en Wetenschappen, met zijn prachtige architectuur en iconische witte futuristische gebouwen.

Wandel door het historische centrum van Valencia


Startend bij het moderne Noordstation kun je wandelen door een van de grootste historische centra’s van Europa, langs pleinen en autovrije straten vol monumenten zoals Plaza de la Reina, la Catedral en la Plaza Redonda.

Mis ook La Lonja de la Seda, de Zijdebeurs, niet. Dit meesterwerk van gotische architectuur werd oorspronkelijk gebruikt voor de zijdehandel. En mis de Centrale Markt niet wat de grootste markt van Europa is met verse producten.

Genieten van stranden en El Cabañal


De gouden zandstranden van Valencia nodigen niet alleen uit om te zwemmen, zonnebaden en ontspannen, maar toont ook de toewijding aan duurzaamheid. Vanuit het zuiden maken de rijstvelden plaats voor stranden die trots de Europese vlag wapperen. Ook de Marina de Valencia is de buurt en zeker de moeite waard om een korte tussenstop te maken.

Bij het verkennen van El Cabañal, een historische visserswijk, vermengt deze plek zich met smalle straatjes, kleurrijke huizen en een aangename zeewind, waardoor je een unieke sfeer ervaart. Fietsend door El Cabañal stelt je in staat te genieten van de prachtige architectuur en straatkunst.

La Albufera – De samensmelting van natuur en traditie

La Albufera is het grootste meer van Spanje. Tijdens het fietsen zie je de lagune waar je kunt genieten prachtig natuurlijk landschap. Het gebied behoudt hier zijn evenwicht tussen het milieu behouden en het eren van traditionele levenswijzen.

Eindig je dag in het havengebied met heerlijk eten dat Valencia te bieden heeft. “Van met Michelin-sterren bekroonde lekkernijen tot traditionele keuken, op elke hoek heb je de kans om alle smaken te proeven.” aldus Nuria Montes.