Delen:

Op de Duitse luchthavens wordt komende donderdag flinke chaos verwacht, omdat beveiligingsmedewerkers hebben besloten om te gaan staken.

Op 1 februari leggen alle medewerkers op verschillende luchthavens in Duitsland hun werk neer om hogere lonen te eisen.

Photo by Marina Juli on Unsplash

Sommige luchthavens, waaronder Hamburg en Berlijn Brandenburg hebben al aangekondigd dat alle vertrekkende vluchten op donderdag worden geannuleerd. Ook aankomsten kunnen hierdoor worden beïnvloed.

De staking zal ook gevolgen hebben voor de luchthavens van Bremen, Hannover, Keulen, Düsseldorf, Dresden, Erfurt, Frankfurt, Leipzig en Stuttgart.

Dit moet je weten wanneer je donderdag een vlucht hebt geboekt in Duitsland

Reizigers die vanuit Duitsland vertrekken, wordt aangeraden om niet te gaan reizen.

Lufthansa zegt dat iedereen met een geboekte vlucht op donderdag vanuit Bremen, Berlijn, Dresden, Frankfurt, Hamburg of Leipzig niet naar de luchthaven moeten komen.

Er is geen toegang zijn tot het vertrekgebied omdat de beveiligingscontroles gesloten zullen zijn. Dit geldt ook voor degenen die met de trein naar de luchthaven afreizen.

Wat zeggen de luchthavens over de Duitse stakingen?

Berlijn Brandenburg, Hamburg en de luchthaven van Frankfurt hebben bevestigd dat er op donderdag geen vluchten zullen vertrekken.

Frankfurt waarschuwt voor “grote vertragingen en vlucht annuleringen gedurende de hele dag”. Beveiligingscontroles zijn gesloten.

Passagiers die overstappen via Frankfurt kunnen ook vertragingen verwachten, aangezien slechts een beperkt aantal controlepunten open zal zijn in het transitgebied.

Luchthavens van Düsseldorf, Keulen Bonn, Leipzig Halle hebben ook gewaarschuwd voor vertragingen en vluchtannuleringen en adviseren passagiers om hun vluchtstatus bij hun geboekte luchtvaartmaatschappij op te vragen.

Op de luchthaven van München zullen verder geen stakingen zijn.