Delen:

Hoewel Zwitserland vaak wordt geassocieerd met skiën, heeft dit land juist veel meer te bieden. Met prachtige dorpen is het werkelijk een betoverende plek. Ideaal voor een stedentrip naar Bern wat zeker de moeite waard is om te overwegen!

Photo by dimitri.photography on Unsplash

Bern is een stad in Zwitserland die voor iedereen iets te bieden heeft. Of je nu alleen reist of met jonge kinderen. Het is een van de veiligste landen in Europa en bezoekers kunnen hier volledig ontspannen en genieten van de wonderen die het te bieden heeft.

Gelegen in het centrum van de Zwitserse hoofdstad, is Bern een oude stad met een middeleeuws karakter, gevuld met boeiende bezienswaardigheden. De Münster van Bern, de hoogste kathedraal van Zwitserland, torent uit boven de stad. De toegang tot de kathedraal is gratis, en de prachtige glas-in-loodramen, vooral ‘De Dans van de Dood’, zijn het bewonderen waard. Het is ook mogelijk om voor 5 CHF naar de top van de kathedraaltoren te beklimmen.

Photo by Andreas Fischinger on Unsplash

In de Oude Stad vind je ook een van de meest bekende bezienswaardigheden, de Zytglogge, een middeleeuwse klokkentoren die al 800 jaar oud is. Zwitserland staat bekend om zijn luxe en ingenieuze uurwerken, waar de Zytglogge een perfect voorbeeld van is.

Terwijl je de oude stad van Bern verder verkent, zul je zeker de gebouwen van het Zwitserse Parlement, de Nydegg-kerk, de Heiliggeist-kerk en de Untertorbrücke, de oudste brug in Bern die nog steeds bestaat gaan opmerken. Door de stad verspreid zie je ook vele openbare fonteinen, waarvan er 11 prachtig zijn versierd met allegorische beelden uit de renaissance scene , zoals die van Simson die een leeuw doodt of Mozes met de Tien Geboden.

De Aare-rivier stroomt door Bern, een zijrivier van de Hoge Rijn. Aan de oevers bevindt zich iets opmerkelijks die je niet vaak tegenkomt in Europa, namelijk een berenkuil. Sinds 1513 is Bern de thuisbasis van beren, en sinds 2009 wonen ze in een nieuw en ruim 6.000 vierkante meter groot berenpark.

Photo by Andreas Fischinger on Unsplash

Een van de meest prachtige delen van deze betoverende stad is de Rosengarten, een groot park dat unieke uitzichten over de Oude Stad biedt. Neem de tijd om rustig rond te wandelen en te genieten van de 220 verschillende soorten rozen in de tuinen, of zoek gewoon een plek om te zitten, te ontspannen en te genieten van het uitzicht vanuit deze unieke oase.

Ten slotte zijn er ook een aantal interessante en inspirerende musea in Bern die een bezoek meer dan waard zijn, waaronder het Museum voor Communicatie, het Paul Klee Centrum en het Einstein Huis.