Delen:

Deze plek maakt een lange wandeling door een werkelijk schitterende omgeving zeer aantrekkelijk. Maar ook het dorp zelf heeft ook een boeiende geschiedenis. Vroeger diende het als thuisbasis voor enkele van het land’s meest beruchte criminelen, maar opmerkelijk genoeg lijken de lokale bewoners zich daar weinig zorgen over te maken. want de overweldigende schoonheid van het landschap lijkt alle aandacht op te eisen.

Image by Bill Kasman from Pixabay

Het betreft hier het Schotse dorp Fort Augustus, gelegen in de Hooglanden, een uiterst interessante keuze voor wandelaars en fietsers die op zoek zijn naar rust en een schitterend uitzicht. Lokale bewoners koesteren het geloof dat het monster van Loch Ness hier echt bestaat, en ze beweren regelmatig bewegingen in het diepe water waar te nemen, waardoor ze stellig overtuigd zijn van de aanwezigheid van het legendarische zeemonster.

Langs het beroemde Caledonian Canal kun je eveneens genieten van een lange wandeling. Dit 60 mijl lange pad langs het water verbindt de Schotse oostkust bij Inverness met de westkust bij Corpach, in de buurt van Fort William. Het kanaal, gebouwd in het begin van de 19e eeuw door de Schotse ingenieur Thomas Telford, doorkruist ook Loch Oich en Loch Lochy. Het diende als een belangrijke waterweg om schepen te helpen de gevaarlijke route rond de Pentland Firth en rond Cape Wrath te vermijden. In Fort Augustus vind je ook een prachtig erfgoedcentrum gewijd aan het kanaal.

Ontspannen is een waar genot in Fort Augustus, vooral als je de romantische boten door de sluizen ziet varen. Er zijn tal van eet- en drinkgelegenheden, waaronder de Glen Rowan Cafe, dat op korte rijafstand ligt in Invermoriston.

Photo by Gary Ellis on Unsplash

Met een 5-sterrenbeoordeling op Tripadvisor moedigen mensen aan: “rij niet zomaar voorbij zonder te stoppen”, omdat het een “essentiële Hooglandervaring” biedt.