Delen:

In het noordwesten van de regio Asturië in Spanje, bevindt zich een prachtige stad die een van het best bewaarde geheimen van het land is, met nauwelijks toeristen. Hoe geweldig is dat?

Photo by Miguel Ángel Sanz on Unsplash

Ben je op zoek naar een rustige vakantie in Spanje? Wellicht is deze mooie stad in het noordwesten van de regio Asturië precies de bestemming die je zoekt.

Spanje mag dan wel een van de populairste vakantiebestemming zijn, maar veel toeristen trekken rechtstreeks naar populaire strandgebieden zoals de Costa Blanca en de Costa del Sol. Dat heeft dan weer zijn voordelen, een plek zonder al teveel toeristen! Namelijk Ribadesella, in het noordwesten van Spanje, is zeer geliefd bij Spaanse bevolking maar vrijwel onbekend bij buitenlanders.

Ribadesella staat op de 14e plaats van meest populaire bestemmingen in Spanje onder Spanjaarden.

“Gelegen in het noordwesten van Asturië staat deze levendige stad bekend om zijn prachtige stranden, opvallende architectuur en de prehistorische kunst van de Tito Bustillo-grot.”

De historische stad is gelegen bij adembenemende stranden, die veel rustiger zijn dan de zuidelijke kustlijn van Spanje.

De Tito Bustillo-grot is een werelderfgoedlocatie en een van ‘s werelds best bewaarde voorbeelden van paleolithische grotkunst.

Mis de Acantilados del Infierno ook niet. Het is een fantastische gebied om lekker te gaan wandelen.

Asturië kan ook een goed alternatief zijn om de zomerse hitte te vermeiden. Want in de noordwestelijke regio geniet je van een veel zachtere klimaat.