Delen:

Voor iedereen die door Duitsland reist, is er goed nieuws: je kunt het hele jaar met het Deutschlandticket onbeperkt met het openbaar vervoer reizen voor €49 per maand . Dankzij een steuntje in de rug van de overheid is deze zeer populaire aanbod verlengd voor heel 2024.

Het ‘Deutschlandticket’ dat vorig jaar in april werd geïntroduceerd, is een enorme hit. Meer dan drie miljoen mensen hebben zo’n ticket al gekocht.

foto: christian ohde

Vorig jaar waarschuwden mensen in de transportsector nog dat de lage prijs niet vol te houden was. Ingo Wortmann, de baas van het MVG-vervoersbedrijf in München, vertelde dat regionale bedrijven te maken hebben met een flinke inflatie.

“Tot nu toe heeft de politiek het verschil met het vorige inkomen van het vervoersbedrijf opgevangen,” vertelde hij aan Abendzeitung, een Duitse krant.

Eerder deze maand werd verwacht dat de prijs zou stijgen, maar de ministers van Verkeer hebben besloten om ongebruikte fondsen van 2023 opnieuw toe te wijzen om het ook dit jaar door te blijven financieren.

Wat houdt het Deutschlandticket in? Dit voordelige pas kost momenteel €49 per maand, wat neerkomt op ongeveer €1,60 per dag. Het geeft je toegang tot alle stadsbussen, metro’s en trams in heel Duitsland, evenals korte en middellange afstanden, inclusief de trein. Maar is niet geldig voor langeafstandstreinen, zoals die van DB Fernverkehr AG (inclusief RE) en FlixTrain (IC, EC, ICE).

Van de 3 miljoen mensen die het in de eerste maand kochten, heeft minstens 750.000 mensen nog nooit eerder een abonnement afgesloten voor het openbaar vervoer.

Op dit moment werkt de federale verkeerslichtcoalitie ook aan een “gezinsvriendelijke regel” waarmee kaarthouders op bepaalde tijden één extra volwassene en maximaal drie kinderen tussen zes en veertien jaar gratis kunnen laten meereizen. Als dit wordt goedgekeurd, zal dit alleen gelden in het weekend, op feestdagen en na 20.00 uur op doordeweekse dagen.