Delen:

De vliegmaatschappijen hebben een duidelijk signaal afgevuurd naar hotels en appartementen eigenaren om hun prijzen laag te houden..

Photo by Bastian Pudill on Unsplash

Een vakantie naar de Canarische Eilanden kostte vorig jaar gemiddeld zo’n 10 procent meer en deze stijging lijkt maar niet te stoppen, mede door de groeiende vraag en wereldwijde inflatie.

Verwacht wordt dat zo’n 14 procent meer mensen dit april naar de Canarische Eilanden zullen gaan trekken, vergeleken met vorig jaar. Daarom hebben grote vliegmaatschappijen TUI, Jet2, en Ryanair een dringende verzoek afgegeven aan de hotel- en Airbnb-eigenaren op Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria: houdt die prijzen laag als jullie geen bezoekers willen verliezen.

Tijdens een congres voor toerisme maakten TUI, Jet2, en Ryanair duidelijk dat een mogelijke recessie in Verenigde Koninkrijk en Duitsland een flinke klap teweeg kan brengen voor de economie op de Canarische Eilanden, Aangezien de meeste bezoekers uit deze landen komen.

Daarom wordt er benadrukt dat horecaondernemers een prijsstijging zoveel mogelijk moeten beperken, omdat mensen uit het VK en Duitsland over het algemeen al minder te besteden hebben.

De toeristische cijfers voor 2023 hebben een recordaantal van 48 miljoen bezoekers bereikt.

De lokale bevolking van de Canarische Eilanden zijn minder blij. Ze klagen dat er te veel toeristen komen, wat de huizenprijzen flink laat opdrijven.

Van augustus 2022 tot augustus 2023 zijn de huizenprijzen op de Canarische Eilanden met maar liefst 12 procent gestegen.

Bovendien verdient twee-derde van de mensen die op de Canarische Eilanden werken niet genoeg om er fatsoenlijk te kunnen wonen. Omdat veel verhuurders eisen dat huurders drie keer zoveel verdienen als een gemiddelde huurprijs.