Delen:

Met zo’n groot uitgestrekte wereld om te ontdekken kan het best moeilijk zijn waar naartoe te gaan. Hieronder heb ik een lijst samengesteld naar het meest vriendelijkste en gastvrije vakantiebestemmingen in de wereld.

 1. Arraial d’Ajuda, Brazilië
Photo by Jorge Montardo on Unsplash

Arraial d’Ajuda in Brazilië wordt gekroond als de “meest gastvrije bestemming” ter wereld. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige zandstranden en is echt een toeristische trekpleister. Mensen begonnen hier naartoe te trekken rond de jaren 70, toen het eigenlijk als een soort van verborgen paradijs werd beschouwd. Maar ja, dat geheim kon niet lang bewaard blijven want in de jaren 90 en begin 2000 komen hier meer toeristen naartoe.

Photo by Jonathan Mueller on Unsplash
 1. Ermoupoli, Griekenland

Verscholen aan de kust van het eiland Syros, in de Cycladen ligt Ermoupoli. Het is een prachtige historische stad met dank aan haar naam Hermes, de god van de handel en wat zich ruwweg heeft vertaald naar de stad van Hermes. Tevens is dit een van de belangrijkste trekpleister met neoklassieke architectuur, marmeren straten, monumenten en indrukwekkende herenhuizen. Met palmbomen omgeven Miaouli-plein is ook een best beoordeelde bezienswaardigheid in de stad met omliggende kleine cafés en restaurants. Daarnaast zijn verspreid over de stad verscheidene museums en galerieën te vinden.

Luis Miguel Bugallo Sánchez (Lmbuga Commons)(Lmbuga Galipedia)Publicada por/Publish by: Luis Miguel Bugallo Sánchez, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons
 1. Viana do Castelo, Portugal

Viana do Castelo is een stad in het noorden van Portugal en staat bekend om zijn ongerepte stranden, prachtige landschappen en heeft een rijke geschiedenis. De architectuur in dit gebied dateert uit de 16e eeuw, zoals de fontein en het voormalige stadhuisgebouw op de Praça da República. De Basiliek van Santa Luzia is absoluut ook een must-see .

Photo by Yujie Wang on Unsplash
 1. Daylesford, Australie

Deze stad was oorspronkelijk een goudmijn maar is tegenwoordig een kuuroord gelegen aan de voet van de Great Dividing Range in Victoria van Australië. Daylesford staat bekend om zijn mineraalwater en zo zijn er verschillende spa-ervaringen om van te genieten.

De Lake Daylesford is de perfecte plek voor watersport. Hier kiezen veel mensen om lekker in een kajak te stappen om rond te peddelen. Eind maart vind je hier het jaarlijkse Chill Out Festival. Het is de grootste landelijk evenement waar veel mensen op af komen.

Photo by Steven He on Unsplash
 1. Grindelwald, Zwitzerland

Het knusse dorp van Grindelwald ligt in de Berner Alpen en is een perfecte plek om in de wintermaanden te gaan skien en in de zomer kun je hier heerlijk wandelen. De uitzichten in dit gebied is wat veel mensen aantrekt, evenals het skiaanbod waar Grindelwald het grootste skigebied is in de regio Jungfrau.

Vanwege de populariteit van deze bestemming kunnen de accommodaties wat aan de prijzige kant zijn. Vooral omdat het hoog staat beoordeeld. Maar ondanks dat kun je hier werkelijk unieke ervaringen verwachten.

Top 10 meest vriendelijke bestemmingen:

 1. Arraial d’Ajuda, Brazilie
 2. Ermoupoli, Griekenland
 3. Viana do Castelo, Portugal
 4. Daylesford, Australie
 5. Grindelwald, Zwitzerland
 6. Moab, Verenigde staten
 7. Uzès, Frankrijk
 8. Mazatlán, Mexico
 9. Jaisalmer, India
 10. Fujikawaguchiko, Japan