Delen:

Een schilderachtig klein eiland met januari-temperaturen die kunnen oplopen tot wel 29 graden Celsius. Dit charmante toevluchtsoord, genaamd Culebra, wordt niet alleen gewaardeerd vanwege het aangename klimaat, maar heeft tevens ‘s werelds mooiste stranden.

Als onderdeel van de uitgestrekte Amerikaanse kolonie Puerto Rico staat het eiland bekend om zijn betoverende natuurlijke landschappen en dient als de geboorteplaats van het gerenommeerde Bacardi-rum en het weelderige El Yunque-regenwoud.

De ware pracht onthult zich echter aan de kustlijn, met Flamenco Beach als een schitterend voorbeeld, als het ‘meest verbluffende ter wereld’. De parelwitte zandstranden, omgeven door majestueuze palmbomen, en de turkooiskleurige zee die het hele jaar door de ideale zwemtemperatuur biedt, vormen samen een perfecte harmonie van natuurlijke schoonheid en ontspanning.

Opmerkelijk is het gebrek aan massatoerisme, waarbijde ervaring beschrijft wordt als “echt alsof je de hele plaats voor jezelf hebt”.

Een uniek kenmerk zijn de voormalige Amerikaanse marinetanks die verspreid staan, een tastbare herinnering aan het verleden van het eiland als locatie voor een Amerikaanse marinebasis. Deze tanks, te zwaar om te verplaatsen, zijn nu organisch geïntegreerd in het landschap.

Met slechts een uur varen met de veerboot vanaf het hoofdeiland Puerto Rico, biedt het een ongerept stukje paradijs. En hoewel een groot deel van het eiland onontwikkeld is dankzij het beschermende natuurreservaat, zijn er enkele restaurants, villa’s en pensions beschikbaar voor bezoekers die willen genieten van de rust van het eiland. Voor degenen die elders verblijven, is de veerboot een betaalbare reisoptie met een tarief van slechts €2.50.

Bij aankomst worden bezoekers aangemoedigd om de onderwaterwereld te verkennen door te gaan snorkelen of duiken. Het beschermde gebied herbergt de ongereptheid van de koraalriffen, vrij van vervuiling en overbevissing.

Culebra is trots op zijn diverse ecosystemen, waaronder gebieden waar bedreigde zeeschildpadden hun toevlucht zoeken en het grootste broedgebied voor zeevogels in het Caribisch gebied. Kijk mee van pas uitgekomen schildpadden die hun reis over het strand maken.