Delen:

Stakingen verwacht op luchthavens in Verenigde Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Europa maakt zich op voor vertragingen deze maand. Mogelijk dat er gestaakt gaat worden op luchthavens rond Parijs, in Hamburg, Berlijn, München en Keulen-Bonn. Vakbonden hebben Europese stakingen op deze grote vliegvelden aangekondigd.

Het is te verwachten dat de stakingen die de komende maand heel Europa gaan teisteren en invloed gaat hebben op de vluchtschema´s op enkele van de drukste luchthavens in Europa.

De stakingen gebeuren op een moment dat werknemers eisen voor betere werkomstandigheden en hogere lonen.

Soms vinden stakingen onverwacht en op het laatste moment plaats, ondanks dat de acties vaak al maanden eerder worden aangekondigd.

Reizigers hebben misschien recht op financiële compensatie als hun vlucht een vertraging heeft of is geannuleerd. Kijk op de website van je vluchtmaatschappij voor meer informatie.

Staking Verenigde Koninkrijk

Voor verenigde koninkrijk is al aangekondigd gestaakt gaat worden in februari.

De vakbond RMT maakte bekend dat de London underground op 19-20 februari en 4-5 maart zal worden getroffen door stakingen.

Staking Duitsland

Duitsland bereidt zich voor reischaos op 7 februari dat 300 werknemers van grote luchtvaartmaatschappij Lufthansa in Noord-Rijnland-Westfalen hun werk neer zullen leggen.

De staking is gepland om te beginnen op woensdag om 4uur in de ochtend en zal 27 uur duren. Dit kan mogelijk leiden tot een groot aantal annuleringen en vertragingen op grote luchthavens in Duitsland, waaronder Düsseldorf, Frankfurt, München, Hamburg en Berlijn.

De eis van vakbond Verdi: 12,5% meer loon of 500 euro erbij per maand voor het grondpersoneel.

“Lufthansa heeft in een verklaring gezegd: “Passagiers zullen, indien ze geraakt worden door een vertraging geïnformeerd worden.”

Staking Frankrijk

Het bus- en metronetwerk in Ile-de-France kan tot wel zeven maanden stilgelegd worden. Het gaat dan om een staking van werknemers van CGT-RATP die van 5 februari tot 9 september kan plaatsvinden.

Maar er is veel ophef omdat dit gevolgen kan hebben voor de Olympische Spelen van 2024 die in Parijs zal plaats vinden.

De Olympische Spelen vinden plaats van 26 juli tot en met 11 augustus in Parijs en de Paralympische Spelen is van 28 augustus tot en met 8 september.