Delen:

Een budget vakantie Turkije erg in trek wereldwijd

Turkije is een favoriete bestemming voor vakantiegangers. Niet alleen om zijn klimaat en bezienswaardigheden, maar ook voor vele die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke vakantiebestemming.

Last Minute Vakanties naar Turkije vanaf Eelde

Afgelopen jaar verwelkomde Turkije maar liefst 49,2 miljoen toeristen, waarmee het officieel het beste jaar ooit was voor het Turkse toerisme. De voorspellingen van de minister van Cultuur en Toerisme wijzen op een mogelijke stijging naar 60 miljoen buitenlandse bezoekers dit jaar. Ook vanaf Airport Eelde worden steeds meer last minute boekingen gedaan.

Afgelopen jaar is het land met maar liefst 49,2 miljoen toeristen bezocht. Het werd officieel het beste jaar ooit voor de Turkse toerisme. De minister van Cultuur en Toerisme voorspeld dat het aantal buitenlande bezoekers dit jaar kan gaan stijgen naar 60 miljoen.

Culturele attracties
Turkije heeft een unieke mix van geschiedenis en cultuur. Het is een bestemming waar het oosten het westen elkaar ontmoeten en er is geen andere stad die dit beter kan dan Istanbul. Dit is de één na grootste stad van Turkije en wordt beschouwd als het culturele hart van het land. Deze gebied biedt veel levendigheid en bezienswaardigheden en dat is waar veel toeristen op af komen.

Enkele culturele attracties die erg in trek zijn in Instanbul is de Basilica Cisterne, de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee.

De overheid hebben onlangs een toegangsprijs van 25 euro ingevoerd voor een bezoek aan de Hagia Sophia. Maar de blauwe moskee is nog steeds gratis toegankelijk. Vrouwelijke toeristen moeten zich wel bescheiden kleden en een hoofddoek als je naar binnen wilt stappen. Dit geldt voor alle moskeeën in het land, dus vergeet niet om een sjaal mee te nemen.

Liefhebbers van cultuur kunnen ook Cappadocië verkennen. Ook erg in trek en heeft vorige jaar alle eerdere bezoekersrecords verbroken met bijna 5 miljoen toeristen die zijn verwelkomt.

Adembenemende kustlijn
Turkije heeft een uitgestrekte mediterrane kustlijn die een van de meest populairste en mooiste in Europa is. Verder zijn er ook veel rijke culturele attracties te vinden en dit trekt ook een bepaalde groep toeristen aan.

De Turkse Rivièra strekt zich uit over meer dan 600 kilometer en bestaat uit honderden verschillende stranden. Het staat bekend om zijn schoonheid, gouden zandstranden en met bergachtige omgeving

Grote resort die er zijn te vinden is onder andere Marmaris en Dalaman, waar typische toeristenrestaurants, bars en clubs te vinden zijn maar zo zijn er ook meer kleinere steden die een meer authentieke ervaring kunnen bieden.

Het gehele jaar is de Turkse Riviera te bezoeken, maar het allerbeste tijd is net voor of na de piek maanden van juli en augustus.

Budget reizen in Europa, dan krijg je in Turkije meest waar voor je geld. Ook de kosten van levensonderhoud ligt in Turkije lager dan de meeste Europese landen. Ook deheerlijke Turkse keukens zijn heel goed betaalbaar

Om nog meer te besparen op je budget, ga dan buiten het hoogseizoen, want dan is het helemaal goedkoop, bijvoorbeeld in januari of februari.

Zoek je luxe verblijf zonder een dure prijskaartje? dan is Turkije de juist keuze. Alleen al in de regio Antalya zijn er 421 vijfsterren hotels te vinden. Dat is meer dan het aantal vijfsterren hotels in heel Spanje en ook nog eens goedkoper.