Delen:

Barcelona is een van de populairste vakantiebestemmingen in Spanje. En door het zomerse weer en drukke nachtleven is het niet zo moeilijk te begrijpen waarover het gaat.

Photo by Enes on Unsplash

Sommige bewoners in de Spaanse stad uiten hun frustratie ook op Reddit en klagen over het gedrag van sommige toeristen.

Een Reddit gebruiker, genaamd ‘demojob422’ zegt: “Eerlijk gezegd is de stad zo druk, je gewoon alleen al irriteert aan hun aanwezigheid en de huurprijs ook duurder maakt. Ga naar een hotel of hostel, gebruik geen Airbnb of andere vergelijkbare websites.”

Sommige locals vinden ook dat de huren systematisch omhoog worden geduwd door toerisme.

De gebruiker voegt toe: “Als je niet irritant wilt zijn, gedraag je dan gewoon normaal. Ga niet dronken over straat, respecteer andere mensen en gooi geen afval op straat.”

Een andere Reddit-gebruiker klaagt om vervelende dingen die toeristen doen en die het leven moeilijk maken voor de bewoners. Zoals dwars in groepen over straat lopen, plekken blokkeren en afval op straat gooien terwijl er op elke hoek een prullenbak staat.

Iemand anders is het daar helemaal mee eens en zegt: “Altijd in de weg staan, in groepen, de hele straat blokkeren en geen ruimte maken voor tegemoetkomende mensen.”

Vooral afval rond slingers is waar veel bewoners zich aan storen.

Hoewel toerisme belangrijk is voor de economie van Barcelona, lijkt de stad wel moeite te hebben om al die toerisme aan te kunnen.