Delen:

Reizigers in Finland moeten zich voorbereiden op aanzienlijke vertragingen in het luchtverkeer begin volgende maand. Nadat diverse vakbonden op vrijdag aankondigden dat ze een 48-uur durende staking zullen houden tegen de geplande arbeidsmarkt hervormingen.

Photo by Evgeny Khrustov on Unsplash

Het is zeer waarschijnlijk dat er grote vertragingen en vluchtannuleringen zullen plaatsvinden in het hele land. Aangezien leden van de vakbond voor de Publieke en Welzijnssectoren (JHL), die ongeveer 12.000 luchthavenmedewerkers vertegenwoordigt, van plan zijn om op 1 en 2 februari hun werk neer te leggen.

Finnair, de nationale luchtvaartmaatschappij, heeft aangegeven dat ze momenteel de impact op haar vluchtschema aan het beoordelen is, maar benadrukte dat het nu al duidelijk is dat de staking aanzienlijke gevolgen zal hebben op de vluchten.

Ongeveer 60.000 klanten van Finnair kunnen mogelijk getroffen worden door de staking en de luchtvaartmaatschappij biedt nu de mogelijkheid aan deze klanten om hun boeking te wijzigen. Reizigers met een Finnair-boeking tussen 31 januari en 3 februari kunnen ervoor kiezen om eerder te reizen of hun reis uit te stellen tot 15 maart 2024.

Finnair benadrukte de verwachte annuleringen en moedigde klanten aan om tijdig een alternatieve vluchten te zoeken om onzekerheid. De luchtvaartmaatschappij vroeg ook om geduld, aangezien de klantenservice mogelijk drukker wordt door de situatie.

Hoewel er op dit moment nog geen wijzigingen zijn doorgevoerd in het vluchtschema, zal Finnair beginnen met het annuleren van vluchten zodra de effecten van de staking op het luchtverkeer duidelijker worden. Klanten worden direct geïnformeerd over wijzigingen in hun vlucht.